içinde , ,

Başlama Noktası: Bitiş

   Bir adım çıktım. Bir adım daha. Bir adım daha çıktım. Yavaş yavaş dizimde bir ağrı. Adımlar yavaşladı ama bir adım daha attım. Şimdi de karnımın sağ köşesinde bir ağrı. Nefes nefese kaldım ve vardım. Tam bunun  keyfindeyken bir yorgunluk çöktü üstüme. Ama keyifliyim. Ta ki yanlış yere çıktığımı anlayana kadar…

  Belki de aradığımız ilk kattadır. Ya da tam girişte istediğini alacaktın.  Yani bazen ne kadar yorulacağımızı düşünmeden ve yukarıda ne olduğunu bilmeden sarf edilen bir enerji. Hem de burnumuzun dibindeyken aradığımız. Doğru ya! Dibimizde olanı görmek güç olabiliyor.
Biraz düşünmek zor mu geliyor bize? En iyi diye kanıtlanmış bir şey yok. En iyi haz duygusu var. Bunu bırakmak istemeyiz değil mi? Haz aldığın her şeyin bittiğini düşündüğümüz zamanlar bile koca bir boşlukta hisseder ve çıkamayacağımızı düşünürüz. Ama artık biliyoruz değil mi her sonun bir başlangıç olduğunu? Ve bir başlangıcın alışma zorlukları var bunu da biliyoruz. Ve bunu fırsat olarak görebilme boyutuna erişebilirsek, baştan kazandın demektir. Sakın yanına birini alma çabası içine girme. Seni yoran şeyleri bitişe bırak ve başlangıca geç. Orada çok başka kişiler olacaktır. Evet zor olacak alışmak. Her şeyi zıt gelecek ve çok ters davranacaksın. Ama müsaade et. Çünkü bitişe kadar  sana verilen misyon belki yanlıştı. Belki başlangıçta kendi seçtiğin bir benliğin olacak. Statü ve davranışlar durum ve zamana göre değişir ama belirleyici olmaz. Bir insanın kendine verdiği statü en gerçek olanıdır. Hı bir de bu statüyü kendine verdin diye kimse karşı çıkamaz. Ve ne kadar iyi bir statü verirsen kendine, o kadar buna uygun davranırsın. O halde, başlangıçta kendine verdiğin en iyi statü ile algımız açık ilerleyelim.

Şimdi her şeyin bittiği yerden başlamak üzeresin. Bitişin kapısına bırak, sıkıntı ve çaresiz hisleri. Biraz ağır gelecek ama yüklen sırtına umudu ve koy yanlarına gülüşleri. Küçük bölmeye de sabrımızı sıkıştıralım. Şimdi başlayalım…

EdA ŞişMaN

12.12.2019 İzMiR

Ne düşünüyorsun?

Bir yanıt yazın

Bir Japon Felsefesi

Blockchain Yeni Bir İş Fırsatı mı?